13 Haziran 2024 Perşembe
Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (BMM) Yönetim Kurulu 2024 yılının İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi
Bolu Abant İzzet Baysal Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu, 13 Haziran 2024 tarihinde saat 13.30'da Rektörlük Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya; Rektör Yardımcısı ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Aydın Him, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Aysun Tuna, Doç. Dr. Yunus Altundağ, Doç. Dr. Can Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Mithat Önder, Dr. Öğr. Üyesi Taha Gökmen Ülger Dr. Öğr. Gör. Seher Zengin, Öğr. Gör. Uzm. Hacer Alpteker katıldı.
Toplantıda 2024 bahar döneminde yapılan faaliyetlerin ve eylem planlarının değerlendirilmesi konuşuldu.
Merkez, Üniversiteye ve Bolu'ya Katkı Sağlıyor
2022 yılından bu yana faaliyet gösteren Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, hem üniversiteye hem de Bolu iline bağımlılık konusunda farkındalık oluşturacak çalışmalar yürütmektedir. Ülkemize de Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalara katkıda bulunan merkez, Kasım 2023'te yönetim kurulu oluşturulmasıyla birlikte faaliyetlerini hızlandırdı.
Merkez, üniversiteye yönelik hizmetler sunarken Bolu'daki çeşitli kurum ve kuruluşlardan da bağımlılık konusunda programlar düzenleme talepleri alıyor. Bu talepler, merkezin çalışmalarının önemini ve etkisini açıkça gösteriyor.
Toplantıda merkezin üniversitede pasif etkilenimin önlenmesi çalışmalarına başladığı, ancak tüm kampüste henüz istenilen düzeyde yaygınlaştırılamadığı belirtildi. Bu konuda üniversitenin tüm ilgili birimlerinin sıkı bir şekilde çalışması gerektiği vurgulandı.
Merkezin çalışmalarının artmasıyla birlikte Uzman, Teknik, Operasyonel ve Lojistik Personel ile Tam Zamanlı Alanında Uzman Bir Akademik Personel Desteğine ihtiyacının arttığı vurgulandı.
Merkezin faaliyetleri ve sunduğu hizmetler konusunda farkındalık oluşturmak için broşür, afiş, kısa film gibi görsel ve işitsel etkili tanıtım materyallerine, web sitesi ve sosyal medyada yayınlanabilecek içeriklerin oluşturulmasında teknik bilgi ve deneyime sahip uzman desteği gerekliliği üzerinde duruldu.
Merkezin faaliyetlerini daha rahat yürütmesi ve ekip ruhunun gelişmesi için modern, işlevsel ve gerekli donanımlara sahip bir ofise ihtiyacı olduğu belirtildi.
Bu ihtiyaçların karşılanmasıyla birlikte BMM, hem üniversite hem de ilimiz ve ülkemiz için daha fazla yarar sağlayacak faaliyetler sunabilecek.