Toplumda Medya ve İletişim Araçları Kanalı İle Tütün ve Alkol Bağımlılığı
Etkinliğimiz Kültür Merkezi Yeşil Salonda 20 Mart 2024 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilmiştir.
Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı ile Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde, bağımlılıkla mücadele konusunda akademik ve idari personele yönelik, bahar dönemi hizmet içi eğitim programı düzenlendi.
Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Tayfur’un yaptığı programda, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, “Toplumda Medya ve İletişim Araçları Kanalıyla Tütün ve Alkol Bağımlılığı” konusunda sunum yaptı.
Kongre Merkezi Yeşil Salonda gerçekleştirilen programa; Genel Sekreter Yardımcısı Nihani Yıldırım, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin ve yönetim kurulu üyeleri, Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü personeli Mühendis Özkan Gerboğa, akademik ve idari yönetici ve personel ile öğrenciler katıldı.
Bağımlılıkla topyekün mücadelenin önemi vurgulandı
Programın açılış konuşmasını yapan Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin, bağımlılıkla mücadelenin önemine değinerek, “Bağımlılıkla mücadele, bir kurumun tek başına başarabileceği bir mücadele değildir. Bu konuda topyekün mücadele etmemiz gerekiyor. Bu programın düzenlenmesinin temel amacı da bu farkındalığı artırmak ve sizlerle birlikte daha güçlü bir mücadele verebilmektir. Program sonunda sizlerinde merkezimizin bir neferi olacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, tütün ve alkol bağımlılığının zararları ve bağımlılığa yol açan nedenler hakkında bilgi vererek, bağımlılığı halk arasındaki tabirle “kafada bitirmenin” önemine değindi.
Ülkeler fakirleştikçe bağımlılık artıyor
Medya ve iletişim araçlarında tütün ve alkol reklamları ve ürün yerleştirme uygulamalarını örneklerle açıklayan Prof. Dr. Tandırlı, görsel, işitsel ve sözel ürün yerleştirme uygulamaları ve bunların özellikle gençler üzerindeki olumsuz etkilerinden söz etti. Ülkelerin refah ve gelişmişlik düzeyi azaldıkça sigara ve alkol tüketiminin arttığına işaret etti.
Program, hediye takdiminin ardından sona erdi.
Program kapsamında, Kongre Merkezi Fuaye alanında İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Hemşirelik Sosyal Aktivite öğrenci topluluğu stantları açıldı.
Tıklayınız