Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Birinci Merkez Yönetim Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdi

01 Aralık 2023 Cuma

30 Kasım 2023 tarihinde saat 13:00'te, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Birinci Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı, Rektörlük binasının yönetim kurulu toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılışını, Rektör Yardımcısı ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Aydın HİM gerçekleştirdi. Prof. Dr. Aydın HİM bu toplantının merkezin yönetim kurulu üyelerinin tanışma toplantısı olduğunu belirtti ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu'nun, üniversitede Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurulma amacını açıkladı. Ülke genelinde ve ilde bağımlılıkla mücadele çalışmalarının kurumsal yapısını ve Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin bu yapı içindeki rolünü anlattı.

Daha sonra Merkez Müdürü Doç. Dr. Makbule TOKUR KESGİN, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu'nun çalışmalarını, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kuruluş sürecini ve kurulduktan sonra gerçekleştirdiği faaliyetleri kapsayan bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda kalite komisyonu başkanı ve üyelerinin seçimi yapıldı. Yıllık faaliyet planının oluşturulması ve kısa vadede gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla, merkezin bir sonraki toplantısının Ocak ayında yapılması planlandı.

Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri aşağıda isimleri belirtileni öğretim elemanlarından oluşmuştur:

Doç. Dr. Sebahat GÜCÜK Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD

Doç. Dr. Aysun TUNA Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Bölge Planlama AD

Doç. Dr. Yunus ALTUNDAĞ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık AD

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KARAKAŞ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği AD

Öğr. Gör. Uzm. Hacer ALPTEKER Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hemşireliği AD

Dr. Öğr. Üyesi Adem SOLAKUMUR Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi Mithat ÖNDER Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi Can DOĞAN Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi Taha Gökmen ÜLGER Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Diyetetik AD

Öğr. Gör. Dr. Seher ZENGİN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği AD