Teknoloji Bağımlılığı ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı Konferansı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Teknoloji Bağımlılığı ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı Konferansı Gerçekleşti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Personel Daire Başkanlığı ile Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde, bağımlılıkla mücadele konusunda idari personele yönelik, bahar dönemi hizmet içi eğitim programı çerçevesinde düzenlenen Teknoloji Bağımlılığı ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı Konferansı, teknoloji bağımlılığı ve bilinçli teknoloji kullanımı konularına odaklandı. 29 Nisan'da saat 14:00'te gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin yaptı. Teknoloji kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan bağımlılık risklerine dikkat çeken Kesgin, bilinçli teknoloji kullanımının bireysel ve toplumsal açıdan önemini vurguladı.

Konferansın konuşmacısı, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yunus Altundağ oldu. Konferansın moderatörlüğünü ise Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Sebahat Gücük üstlendi.

Doç. Dr. Yunus Altundağ, teknoloji bağımlılığı ve bilinçli teknoloji kullanımı konularında katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Teknolojiyi dengeli ve sağlıklı bir şekilde kullanmanın yollarını anlattı, ebeveynlerin çocuklarının internet kullanımını kontrol etme konusunda tavsiyeler ve teknolojiyle kurulacak sağlıklı ilişki için ipuçları sundu.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Dekanlar, Fakülte sekreterleri, idari yöneticiler, personel ve öğrenciler katıldı. Konferansın sonunda Kongre Merkezi Fuaye alanında İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığının kurduğu bağımlılıkla mücadele farkındalık stantları gezildi.