Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

SAĞLIK BAKANLIĞININ DÜZENLEDİĞİ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYINDA ÜNİVERSİTEMİZ TEMSİL EDİLDİ

Üniversitemizin Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Karakaş 23-24 Ekim 2023 tarihinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştay'ının ilk turunda üniversitemizi temsil etti. 

T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 2024-2029 Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planlarının hazırlık çalışmalarına yönelik düzenlenen çalıştayda  üniversitelerin konuyla ilgili çalışan akademisyenlerinin katkısıyla 2024-2029 eylem planına yansıtmak amacıyla 23-24 Ekim 2023 1.tur, 26-27 Ekim 2023 tarihlerinde 2.tur şeklinde Antalya ilinde “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayın açılışını T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Polat yaptı. Polat tütünle mücadele sürecinde ülke olarak yapılan çalışmalardan ve gelinen noktalardan söz ederek çalıştay kapsamında üniversitelerini temsilen çalıştaya katılmış olan akademisyenlerden beklentilerini dile getirdi.

Çalıştay oturumlarına geçilmeden önce Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (İŞKUR), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bağımlılıkla mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları sundular. 

Çalıştayın birinci turu gerçekleştirilen 23-24 Ekimde oluşturulan beş çalışma grubu  üniversite  öğrencilerine yönelik bağımlılıkla mücadele çalışmaları konusunda üç ayrı oturumda çalıştılar. Oturumlar sonunda hazırlanan raporlar tüm grupların ve çalıştaya katılan kurumların bir araya geldiği genel oturumda sunuldu.