Bağımlılıkla Mücadele Deneyimi


Üniversitemizde madde bağımlılığıyla mücadele konferansı düzenlendi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konferansı, üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi gördü.

Programın açılış konuşmasını yapan Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin, madde bağımlılığının dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Madde bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirten Kesgin, üniversite öğrencilerinin madde bağımlılığına karşı korunması için farkındalık çalışmalarının önemine değindi.

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Tuna ise madde bağımlılığına ilişkin iyileştiren, yenileyen mekanlar konusuna dikkat çekerek bu kapsamda üniversite bünyesinde madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezi proje çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Programın ana konuşmacısı Fatih Budak, uzun yıllar madde bağımlısı olarak yaşadığını ve bağımlılıktan kurtulmak için nasıl mücadele ettiğini anlattı. Budak, madde bağımlılığının bir beyin hastalığı olduğunu ve iradeyle kontrol edilemeyeceğini belirterek, gençlere uyuşturucu madde kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Budak'ın ardından söz alan bağımlılıktan kurtulan gençler, kendi kurtuluş deneyimlerini ve şimdi topluma yararlı olarak yaptıkları faaliyetleri üniversitemiz öğrencileriyle paylaştı.

Program teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.