Bilişim Teknolojileri ve Bağımlılık Paneli



BİLİŞİM HAFTASI Bilişim Teknolojileri ve Bağımlılık Paneli

 

Bilişim Haftası'nda Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Bilişim Teknolojileri ve Bağımlılık Paneli'nde 

"Teknoloji ile Bağlanmak ve Bilişim Okuryazarlığı" konuları üzerinde duruldu.

Moderatörlüğü Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin ve Sunuculuğu Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilimdalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Çağlar tarafından yapılan panelde Teknoloji ile Bağlanmak konusu Uzman Psikolog Evgin Miçooğulları,  Bilişim Okuryazarlığı konusu ise Prof. Dr. Selami Özsoy tarafından sunuldu.  Panelde, doğru teknoloji kullanımının yönetilmesi, bilişim okuryazarlığının artırılması ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele stratejileri ele alındı.

Panel sonunda katılımcılardan gelen soruları cevaplayan konuşmacılar teknolojiyi doğru kullanmak ve bağımlılığı önleme çalışmaları yapmak bunun için de öncelikli olarak koruma ve önlemenin önemi üzerinde durdular. Konuşmacılar yaşamın boşluğa izin vermediğini. Boşluk oluştuğunda bunun bağımlılıklarla dolabileceğini belirttiler. Çocuklarımız için pek çok kurumun işbirliği yaparak çocuklara güvenli oyun alanları sağlanmasının, bu alanlarda çocuklara sokak oyunlarının öğretilmesinin, parkların ve topla oynanan çeşitli sporlar için sahaların oluşturulmasının çocuklarımız ve gençlerimiz için önemli olduğu anlatıldı. Bununla birlikte teknolojinin yaşamın bir parçası olduğu, yaşamı kolaylaştıran yanlarını kullanmamızın dozunda olduğu sürece işe yaradığı vurgulandı. Yapay zeka ile ilgili meydana gelen gelişmeler üzerinde de duran uzmanlar bu tür programların kullanımında da  etik ve güvenlik standartlarına dikkat edilmesi konusunda kullanıcıları uyardılar. Teknolojinin doğru kullanımı ve bilişim okuryazarlığı sayesinde, teknolojiden en verimli şekilde faydalanabileceği ve güvenli bir dijital dünya oluşturabileceğimizi vurguladılar.

Panel teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.