BAİBÜ Tıp Fakültesinde 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü Vesilesiyle Farkındalık Çalışması Yapıldı

28 Şubat 2024 Çarşamba

Üniversitemizi T.C. Sağlık Bakanlığı  Bağımlılık Uzman Grubu Üyesi Olarak temsil eden Doç. Dr. Oruç YUNUSOĞLU'nun yürütücülüğünü yaptığı faaliyet kapsamında, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle 22.02.2024 tarihinde Tıp Fakültesinde bir farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlanan afiş ve broşürler kullanılarak Tıp Fakültesi öğrencilerimiz tarafından sigaranın zararları ve pasif etkilenimin önlenmesi konusunda farkındalık oluşturuldu. Çalışma, hem öğrencilere hem de öğretim üyelerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında:

• Sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri ve bağımlılık yaratan yönleri hakkında bilgi verildi.
  • Pasif içiciliğin zararları ve korunma yolları anlatıldı.
  • Sigarayı bırakmak isteyenlere destekleyici kaynaklar ve bilgiler sunuldu.

Konuyla ilgili detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: