Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Radyo Üni 14'de Tütünle Mücadele Konusunda Kamu Spotları Yayınlanmaya Başlad

05 Şubat 2024 Pazartesi

 



Üniversitemiz, Radyosu'nda Bağımlılıkla Mücadele Kamu Spotları Yayınlanmaya Başladı


T.C. Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde, üniversitelerde bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmak ve mücadeleyi güçlendirmek amacıyla oluşturulan bağımlılık uzman grupları çalışmalara başladı. Bu kapsamda, ilimizde de Üniversitemiz akademisyenleri ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri bir araya geldi.

30 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, 1-18 Şubat tarihleri arasında 9 Şubat Dünya Tütünü Bırakma Günü kapsamında yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, üniversitemiz radyosunda toplumsal farkındalık oluşturacak kamu spotları 4 Şubat 2024 tarihinden itibaren yayınlanmaya başladı.

Kamu spotları, ikinci el sigara dumanından korunmak, temiz hava solumak, apartman ve park gibi ortak kullanım alanlarında tütün tüketmeyerek pasif etkilenimin önlenmesi ve sigara bırakmak isteyenlerin başvurularına ilişkin konularda bilgilendirme içeriyor.

Kamu spotlarının hazırlanmasında İl Sağlık Müdürlüğü elemanı İsmail Özdoğan, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Uzm. Hacer Alpteker görev aldı.

Yayın çalışmaları İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Ercan Aktan ve Radyo Sorumlusu Ramazan Sari tarafından gerçekleştirildi. Seslendirmeler ise Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Kaya tarafından yapıldı.

1-18 Şubat tarihleri arasında sabah 08.00-11.00 ve 17.00-20.00 saatleri arasında daha sık olmak üzere gün boyu yayınlanacak olan kamu spotları, Üni 14'de yıl boyunca yayınlanmaya devam ederek toplumsal farkındalığın artmasına katkıda bulunacak.

Hızlı Erişim