DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜNDE KARAÇAYIR PARKINDAYIZ

30 Mayıs 2023 Salı

 



Dünya Tütünsüz Günü ile her yıl 31 Mayısta, tütün kullanımının zararlarına dikkat çekerek sağlıklı bir gelecek için farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.

Tütünsüz bir dünya, insan sağlığını korumak, çevreyi temiz tutmak ve toplumda daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için önemli bir adımdır.

Dünya Sağlık Örgütü 2023 yılı için "Tütüne Değil Gıdaya İhtiyacımız Var" sloganıyla tütün yerine sürdürülebilir gıda ürünleri yetiştirmeye odaklanılmasını önermektedir.

Dünya Tütünsüz Günü'nünde ilimizdeki kurumlar bu günde toplumsal farkındalık oluşturmak için Karaçayır Parkında bir araya gelecek. 

Üniversitemizi temsilen Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Dersini alan 42 öğrenci hemşire günün anlam ve önemine ilişkin ilgili dersin  öğretim elemanlarının rehberliğinde hazırladıkları pankartlarla Dünya Tütünsüz Günü yürüyüşü yapacaklar. Stant etkinliği ve parka gelen ziyaretçileri bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacaklar. Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin de  öğrencilerimizin faaliyetlerine  katılarak destek verecek.

Tüm öğrencilerimizi ve üniversitemizin tüm çalışanlarını bu etkinliğe bekliyoruz.

Hızlı Erişim