GENÇLİK HAFTASI Gençler geleceğimiz

15 Mayıs 2023 Pazartesi


Vatanımızın işgalden kurtuluşu olan “Türk Kurtuluş Savaşı’nın “ başladığı gün kabul edilen 19 Mayıs 1919 gününü Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine armağan ederek gençlere verdiği değeri göstermek istemiştir. Gençler bizim geleceğimiz. Geleceğimiz sağlıklı, kültürlü, vicdanlı ahlaklı bir gençlikle yarınlara, daha uzak yarınlara ve sonsuza taşınabilir.

Bununla birlikte gençlerimizin sağlığını tehdit eden, tütün, alkol, madde, kumar, teknoloji gibi bağımlılık yapan etkenler aslında geleceğimizi de tehdit etmektedir. Bağımlılık yapıcı bu unsurlar gençlerin sağlığını, vaktini, öğrenmek ve üretmek için gerekli zamanı çalmakta, genci hızla ailesinden ve toplumdan uzaklaştırmaktadır. Bu tür bağımlılık yapıcı etmenler tıpkı bulaşıcı bir hastalık gibi yayılarak toplumsal yapıyı da bozmaktadır. Bağımlılık yapan bu unsurları üretenlerin kazançları artarken, istikbalimizin yitip gitmesine seyirci kalamayız. Her Türk genci önce kendisini sonra da çevresini bağımlılık yapan her türlü ögeden uzak tutmakla yükümlüdür.
Yaşam döngüsü içinde en verimli dönem olan gençlik dönemi iyi değerlendirilmelidir.  Gençler kişisel gelişimlerine yatırım yapmalı, okumalı, öğrenmeli, özgüven sahibi ve bilge bir kişiliğe doğru adım adım ilerlemelidir. Türk genci çalışkanlığı, erdemliliği ve başarıları ile gelecek nesillere örnek, topluma ise umut olmalıdır.  Sevgili gençler hepinizin “GENÇLİK HAFTASINI” kutlarken sözlerimi  “Cahit Sıtkı Tarancı’nın bir şiiri ile noktalamak istiyorum.

Hızlı Erişim