Üniversitemiz Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi için Eğitimci Desteği Verdi

12 Haziran 2023 Pazartesi

Bolu Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun 27.04.2023 tarihli birinci toplantısında alınan karar gereğince Bolu iline bağlı merkez ve ilçelerde görevli mahalle ve köy muhtarlarına  yönelik yapılması planlanan tütün, uyuşturucu ve teknolojj bağımlığı konusundaki farkındalık eğitimlerinin Yeniçağa İlçesi ayağına Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi eğitimci desteği sağlamıştır

Bolu Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebahat Gücük "Tütün, zararları, korunma ve tedavi"  konusunda; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Mediko-Sosyal Merkezi'nde görev yapan Uzman Psikolog Evgin Miçooğulları ise "Teknolojiyi doğru kullanma ve bağımlılığı önleme" konusunda farkındalık eğitimleri vermiştir.

Bu eğitim Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Yeniçağa İlçe Devlet Hastanesi koordinasyonunda 08.06.2023 tarihi Saat 11:00'de Yeniçağa Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenmiştir. Eğitime destek veren paydaşlar arasında Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Polis Memuru Leyla Kamanlı ve  Bolu Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nden Sosyal Çalışmacı İlayda Katılmış da yer almıştır.

Bağımlılık konusunda yapılan farkındalık eğitimlerinin toplumun tüm kesimine, planlı ve sürekli olarak verilmesi toplumsal duyarlılık gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Eğitime destek veren tüm kurumları ve katılımcıları duyarlılıkları için kutluyoruz.

Hızlı Erişim